Peruánský zelný salát | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Peruánský zelný salát

90 min. | salát | 784 kJ/porce | 4 porce | Vegetariánské jídlo

fazole, nejlepší recepty

Salát plný vitamínů.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 kspepř černý mletý
1 kspaprika žlutá
1 kscibule kuchyňská
2 kslimetka
250 gfazole bílé
4 polévková lžíceolej olivový
500 gzelí
6 ksředkvička
700 mlvývar zeleninový

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 60
1.

Fazole přes noc namočte do vody a nechte nabobtnat.

2.

Zelí očistěte, vyřízněte košťál, nakrájejte na nudličky a smíchejte s 1,5 lžíce soli a nechte 2 hodiny odstát.

3.

Fazole slijte, dejte do hrnce a i s vývarem povařte asi 1 hodinu

4.

Ředkvičky očistěte a nakrájejte na plátky. Papriku umyjte, odstraňte jádřinec a nakrájejte na kostky, oloupanou cibuli na měsíčky.

5.

Limetky omyjte, jednu rozčtvrťte a z druhé vymačkejte šťávu. V mističce smíchejte olej s limetkovou šťávou, osolte a okořeňte.

6.

Zelí zbavte nadbytečné tekutiny. Fazole slijte a propláchněte studenou vodou.

7.

V míse smíchejte fazole, zelí, ředkvičky, cibuli, papriku a rozdělte na talíře.

8.

Pokapejte dresinkem a okořeňte. Podávejte s kouskem limetky.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 154,3kJ 783,9kJ
Bílkoviny 0,3g 1,6g
Tuky 3,1g 15,6g
Sacharidy 2g 10,2g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz