Peruánský zelný salát
Salát plný vitamínů.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Fazole přes noc namočte do vody a nechte nabobtnat.
Zelí očistěte, vyřízněte košťál, nakrájejte na nudličky a smíchejte s 1,5 lžíce soli a nechte 2 hodiny odstát.
Fazole slijte, dejte do hrnce a i s vývarem povařte asi 1 hodinu
Ředkvičky očistěte a nakrájejte na plátky. Papriku umyjte, odstraňte jádřinec a nakrájejte na kostky, oloupanou cibuli na měsíčky.
Limetky omyjte, jednu rozčtvrťte a z druhé vymačkejte šťávu. V mističce smíchejte olej s limetkovou šťávou, osolte a okořeňte.
Zelí zbavte nadbytečné tekutiny. Fazole slijte a propláchněte studenou vodou.
V míse smíchejte fazole, zelí, ředkvičky, cibuli, papriku a rozdělte na talíře.
Pokapejte dresinkem a okořeňte. Podávejte s kouskem limetky.
Hodnotit recept: