Pečené kuře v zelí | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Pečené kuře v zelí

75 min. | hlavní chod | 2 190 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

kuře pečené v zelí

Místo toho, abyste k pečenému kuřeti dávali zelí jako přílohu, ho na něm zkuste upéct!

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 kskuře
1 kscibule kuchyňská
1 lžičkakoření grilovací
1/2 lžičkaoregáno
2 polévková lžícemáslo
200 mlsmetana zakysaná
500 gzelí kysané

podle chuti

sůl
pepř černý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 60
1.

Kuře očistěte, omyjte a naporcujte. Podle chuti osolte a opepřete.

2.

Pekáč vymažte máslem a dno poklaďte kysaným zelím (včetně šťávy) a oloupanou nakrájenou cibulí.

3.

Posypejte ho oreganem a grilovacím kořením, přidejte trochu másla.

4.

Na zelí rozložte kuře.

5.

Kysanou smetanu rozšlehejte s trochou vody a zalijte obsah pekáčku.

6.

Pod pokličkou duste v troubě asi 40 minut, pak odklopte a ještě 15 minut dopékejte.

7.

Podávejte s bramborovým knedlíkem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 476,3kJ 2 189,6kJ
Bílkoviny 7,4g 33,8g
Tuky 5,3g 24,5g
Sacharidy 2,6g 11,8g
Cholesterol 39,9mg 183,5mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz