Pečené kuře v zelí
Místo toho, abyste k pečenému kuřeti dávali zelí jako přílohu, ho na něm zkuste upéct!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kskuře
1 kscibule kuchyňská
1 lžičkakoření grilovací
1/2 lžičkaoregáno
2 polévková lžícemáslo
200 mlsmetana zakysaná
500 gzelí kysané
podle chuti
sůl
pepř černý mletý
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 60
1.
Kuře očistěte, omyjte a naporcujte. Podle chuti osolte a opepřete.
2.
Pekáč vymažte máslem a dno poklaďte kysaným zelím (včetně šťávy) a oloupanou nakrájenou cibulí.
3.
Posypejte ho oreganem a grilovacím kořením, přidejte trochu másla.
4.
Na zelí rozložte kuře.
5.
Kysanou smetanu rozšlehejte s trochou vody a zalijte obsah pekáčku.
6.
Pod pokličkou duste v troubě asi 40 minut, pak odklopte a ještě 15 minut dopékejte.
7.
Podávejte s bramborovým knedlíkem.
Hodnotit recept: