Levná jablková buchta | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Levná jablková buchta

65 min. | dezert | 21 615 kJ | 1 kus

Pečeme s jablky

Vyzkoušejte tuto chutnou jablkovou buchtu, kterou máte hotovou raz dva a rozhodně vás nezklame.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porci
1 balíčekprášek kypřící do pečiva
1 polévková lžícešťáva citronová
100 gcukr krystal
2 balíčekcukr skořicový
200 gcukr moučka
200 gtuk hera
3 ksžloutek
500 gmouka polohrubá
750 gjablko

na vál

1 hrstmouka hladká

podle potřeby

mléko

Postup přípravy

Čas přípravy: 35
Čas vaření/pečení: 30
1.

Ve větší míse smíchejte polohrubou mouku s práškem do pečiva a moučkovým cukrem.

2.

Přidejte nahrubo nastrouhanou heru a žloutky. V případě, že je těsto příliš sypké, přilijte trochu mléka. Vypracujte hladké těsto a rozdělte ho na dvě části.

3.

Na pomoučeném vále rozválejte jednu část těsta na plát a položte ho na plech vyložený papírem na pečení.

4.

Jablka omyjte, oloupejte, zbavte jádřinců a nastrouhejte nahrubo. Smíchejte s krystalovým a skořicovým cukrem a citronovou šťávou a rozprostřete na těsto na plechu.

5.

Druhou část těsta rozválejte také na plát, přikryjte jím jablka a dobře přitlačte.

6.

Na povrchu těsto několikrát propíchněte vidličkou a pečte v troubě vyhřáté na 170 °C dorůžova.

7.

Před podáváním poprašte moučkovým cukrem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie 1 141,8kJ 21 615,1kJ
Bílkoviny 3,3g 63g
Tuky 9,4g 178,1g
Sacharidy 43,9g 831,5g
Cholesterol 46mg 870mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz