Levná jablková buchta
Vyzkoušejte tuto chutnou jablkovou buchtu, kterou máte hotovou raz dva a rozhodně vás nezklame.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na vál
podle potřeby
Postup přípravy
Ve větší míse smíchejte polohrubou mouku s práškem do pečiva a moučkovým cukrem.
Přidejte nahrubo nastrouhanou heru a žloutky. V případě, že je těsto příliš sypké, přilijte trochu mléka. Vypracujte hladké těsto a rozdělte ho na dvě části.
Na pomoučeném vále rozválejte jednu část těsta na plát a položte ho na plech vyložený papírem na pečení.
Jablka omyjte, oloupejte, zbavte jádřinců a nastrouhejte nahrubo. Smíchejte s krystalovým a skořicovým cukrem a citronovou šťávou a rozprostřete na těsto na plechu.
Druhou část těsta rozválejte také na plát, přikryjte jím jablka a dobře přitlačte.
Na povrchu těsto několikrát propíchněte vidličkou a pečte v troubě vyhřáté na 170 °C dorůžova.
Před podáváním poprašte moučkovým cukrem.
Hodnotit recept: