Velikonoční fazolová polévka
Pokud máte rádi fazole, je tato polévka jako stvořená pro vytvoření jarní nálady.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Propláchnuté fazole namočíme přes noc do vody. V téže vodě je uvaříme doměkka. Přidáme mrkev, na drobno nakrájenou petrželku, rozdrcený česnek, majoránku a brambory. Jemně osolíme a opepříme.
Ze sádla (nebo másla) a mouky uděláme jíšku, do které přilijeme vlažný vývar z fazolí. Přidáme hovězí vývar a znovu povaříme.
Z toustového chleba vykrojíme zajíčky a lehce je opečeme na pánvi.
Naservírovanou polévku ozdobíme připravenými zajíčky, osmaženou cibulkou a čerstvou petrželkou. Při podáváním můžeme také polévku doplnit lžící smetany.
Hodnotit recept: