Chlupaté knedlíky | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Chlupaté knedlíky

30 min. | příloha | 1 002 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce | Vegetariánské jídlo

Chlupaté knedlíky

Oblíbený knedlík ze syrových brambor, který poslouží skvěle jako příloha i hlavní jídlo.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 ksvejce (L)
250 gmouka polohrubá
800 gbrambory moučné

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 10
1.

Oloupané syrové brambory (varný typ C)nastrouháme, necháme ustát a část vody z nich slijeme.

2.

Do brambor dáme sůl, vejce a tolik mouky, abychom získali hustější těsto.

3.

Z těsta vykrajujeme lžící namočenou v horké vodě knedlíky a vkládáme je do vroucí osolené vody.

4.

Vaříme je podle velikosti 8 - 10 minut.

5.

Chlupaté knedlíky podáváme s opečenou slaninou nebo osmaženou cibulí, nebo jako přílohu k pečenému masu a dušenému zelí.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 364,4kJ 1 002,1kJ
Bílkoviny 2,9g 7,8g
Tuky 0,9g 2,3g
Sacharidy 16,7g 46g
Cholesterol 26,4mg 72,5mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz