Bramborový guláš s poctivými debrecínskými párky
Autor receptu: Redakce
Ingredience
200 gbrambory
4 kspárek debrecínský
příloha
1 kschléb
podle potřeby
majoránka sušená
jíška světlá
olej
paprika mletá
protlak rajčatový
česnek
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 20
1.
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
2.
Přidáme je na rozpálený olej, který zaprášíme mletou paprikou. Brambory zarestujeme.
3.
Přidáme protlak a zalijeme vodou. Vaříme do poloměkka.
4.
Párky nakrájíme na malé špalíčky, zlehka orestujeme a přidáme k bramborám.
5.
Dochutíme česnekem, ke konci varu zahustíme jíškou nebo chlebem a přidáme majoránku a sůl.
6.
Podáváme s čerstvým chlebem.
Hodnotit recept: