Dvojitý čokoládový dort s malinovou náplní | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Dvojitý čokoládový dort s malinovou náplní

100 min. | dezert | 20 227 kJ | 1 kus

Fotografie

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porci

krém

1 šáleksmetana ke šlehání
1/4 šálekmáslo
4 polévková lžícecukr krystal
500 gčokoláda mléčná

náplň

1 polévková lžíceškrob kukuřičný
1/4 šálekcukr
300 gmaliny

těsto

1 a 1/2 šálekkáva černá
1 a 1/2 šálekpodmáslí
1 a 1/2 šálekprášek kakaový
1 a 1/4 lžičkasůl
2 lžičkasoda jedlá
2 a 1/2 šálekmouka hladká
3 ksvejce (L)
3 šálekcukr krystal
3/4 šálekolej rostlinný
3/4 balíčekprášek kypřící do pečiva
3/4 lžičkaextrakt vanilkový
85 gčokoláda mléčná

Postup přípravy

Čas přípravy: 100
1.

Předehřejte troubu na 180 °C. Formy vymažte a dno vyložte pečicím papírem.

2.

Ve středně velké míse smíchejte kvalitní polosladkou čokoládu s horkou kávou. Nechte směs stát za občasného míchání, dokud se čokoláda nerozpustí a směs nebude hladká.

3.

Do velké mísy prosijte mouku, neslazený kakaový prášek, jedlou sodu a prášek do pečiva, přidejte cukr a sůl.

4.

V jiné velké míse elektrickým mixérem šlehejte vejce, dokud mírně nezhoustnou (asi 3 minuty v elektrickém mixéru nebo 5 minut s ručním mixérem).

5.

Pomalu přidávejte olej, podmáslí, vanilkový extrakt, rozpuštěnou čokoládu a rozšlehaná vejce.

6.

Pak po trochách přidávejte suchou směs a na střední rychlost mixujte, dokud se vše důkladně nespojí.

7.

Rozdělte těsto do forem a pečte ve středu trouby 50 až 65 minut, nebo dokud nebude špejle píchnutá do středu dortu čistá.

8.

Hotové korpusy nechte před vyjmutím z formy dobře vychladnout.

9.

Na krém smíchejte v kastrolu smetanu ke šlehání a cukr, přiveďte pomalu k varu a dobře míchejte, dokud se cukr nerozpustí.

10.

Hrnec sundejte ze zdroje tepla, přidejte čokoládu a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.

11.

Postupně po kouskách přidávejte máslo a šlehejte dohladka. Nechte při pokojové teplotě vychladnout.

12.

Pro přípravu malinové náplně rozmixujte rozmražené maliny na pyré. Přeceďte ho přes sítko, abyste odstranili semínka.

13.

Pyré přiveďte v malém hrnci s cukrem a kukuřičným škrobem za stálého míchání k varu. Nechte zhoustnout, odstavte a nechte vychladnout.

14.

Na dortový korpus naneste tenkou vrstvu krému a na ni nandejte malinové pyré. Celý dort pak potřete krémem.

15.

ršek můžete ozdobit s pomocí zdobicího sáčku. Fantazii se meze nekladou.

16.

Dejte ztuhnout do ledničky. Před podáváním ho nechte ohřát na pokojovou teplotu.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie 1 429,5kJ 20 227,1kJ
Bílkoviny 4,3g 60,5g
Tuky 15,5g 219,1g
Sacharidy 43,8g 619,1g
Cholesterol 61,7mg 872,8mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz