Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní
Autor receptu: Redakce
Ingredience
drobenka
náplň
těsto
Postup přípravy
Z másla, mouky, cukru, mandlí a žloutků vypracujte hladké těsto, zabalte ho do fólie a nechte půl hodiny v chladu.
Jablka nakrájejte na kousky a smetanu ušlehejte dotuha. Pak utřete vejce s cukrem do pěny.
Tvaroh promíchejte s lučinou, postupně do směsi zapracujte vaječnou směs a nakonec vmíchejte smetanu.
Z těsta vyválejte plát, přeneste ho do formy a potřete krémem. Poklaďte jablky a posypejte drobenkou, kterou připravíte z másla, mouky, cukru, likéru a rozdrcených sušenek.
Koláč dejte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte ho asi 45 minut.
Hodnotit recept: