Brambory zapečené se zelím a uzeným masem
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Brambory uvařte i se slupkou v osolené vodě, nechte zchladnout a oloupejte.
Slaninu nakrájejte na kostičky a nechte ji vyškvařit. Osmažte na ní nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte zelí i s nálevem a ochuťte lžičkou cukru a kmínem.
Podle potřeby podlijte trochou vody a nechte podusit.
Zapékací mísu vymažte olejem, dejte do ní třetinu zelí, poklaďte na plátky pokrájenými bramborami a osolte.
Pokračujte vrstvou nakrájeného uzeného masa, pak vrstvěte znovu zelí, brambory, uzené maso, třetí část zelí a poslední vrstvou budou brambory.
Vše zalijte rozšlehanou zakysanou smetanou a zapečte v předehřáté troubě asi 30 minut.
Hodnotit recept: