Brambory zapečené se zelím a uzeným masem | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Brambory zapečené se zelím a uzeným masem

65 min. | hlavní chod | 2 616 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

zapečené brambory se zelím

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 polévková lžícecukr krystal
1 kscibule kuchyňská
250 mlsmetana zakysaná
350 gmaso uzené
400 gzelí sterilované
50 gslanina
600 gbrambory

podle potřeby

olej
kmín drcený
sůl

Postup přípravy

Čas přípravy: 35
Čas vaření/pečení: 30
1.

Brambory uvařte i se slupkou v osolené vodě, nechte zchladnout a oloupejte.

2.

Slaninu nakrájejte na kostičky a nechte ji vyškvařit. Osmažte na ní nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte zelí i s nálevem a ochuťte lžičkou cukru a kmínem.

3.

Podle potřeby podlijte trochou vody a nechte podusit.

4.

Zapékací mísu vymažte olejem, dejte do ní třetinu zelí, poklaďte na plátky pokrájenými bramborami a osolte.

5.

Pokračujte vrstvou nakrájeného uzeného masa, pak vrstvěte znovu zelí, brambory, uzené maso, třetí část zelí a poslední vrstvou budou brambory.

6.

Vše zalijte rozšlehanou zakysanou smetanou a zapečte v předehřáté troubě asi 30 minut.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 591,9kJ 2 616,1kJ
Bílkoviny 6,3g 27,6g
Tuky 9,2g 40,8g
Sacharidy 9g 39,7g
Cholesterol 22,5mg 99,4mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz