Hovězí guláš
Autor receptu: Redakce
Ingredience
2 lžičkamajoránka sušená
3 kscibule kuchyňská
4 polévková lžícemouka hladká
4 stroužekčesnek
50 gsádlo
500 gmaso hovězí
podle potřeby
pepř černý mletý
paprika mletá sladká
kmín drcený
sůl
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 70
1.
Hovězí maso očistěte a nakrájejte na stejně velké kostky.
2.
Na rozpáleném sádle osmahněte ve větším hrnci najemno nasekanou cibuli dorůžova.
3.
Pak přidejte nakrájené maso a orestujte ho ze všech stran.
4.
Přisypejte mletou papriku, sůl, kmín, mletý pepř a podlejte trochou studené vody.
5.
Vodu postupně přilévejte a duste maso do poloměkka, dokud nepustí šťávu.
6.
Když je poloměkké, přidejte ještě vodu podle potřeby, sušenou majoránku a nadrobno nasekaný česnek.
7.
Duste pod pokličkou, dokud není maso úplně měkké.
Hodnotit recept: