Hovězí líčka na paprice
Autor receptu: Redakce
Ingredience
příloha
salát
podle potřeby
Postup přípravy
Maso opláchněte. Cibuli zpěňte na sádle nebo na hovězím loji.
Přidejte rajský protlak a paprikovou pastu a mletou papriku. Promíchejte, zalejte vývarem, osolte a přidejte rozetřený česnek.
Líčka osolte, opepřete a vcelku zprudka opečte také na sádle nebo loji a vložte je do připraveného základu.
Duste přiklopené asi dvě hodiny na mírném plameni nebo v troubě předehřáté na 150 °C.
Když jsou měkká, vyjměte je, šťávu dobře provařte, zredukujte a propasírujte.
Připravte špecle. Do mísy prosejte mouku, osolte ji a okořeňte.
Přidejte vejce a asi 125 ml vody. Smíchejte na řidší těsto a přes haluškové síto propasírujte do vroucí osolené vody.
Promíchejte, aby se špecle nepřichytily ke dnu, a vařte asi 5 minut, až vyplavou na povrch.
Sceďte je, propláchněte vodou a na pánvi promíchejte s rozpuštěným máslem.
Jako přílohu si připravte máslovou zeleninu. Tu připravíte tak, že kořenovou zeleninu pokrájenou na nudličky a nasekanou šalotku orestujete na rozpuštěném másle.
Lehce oslaďte, osolte a opékejte asi 3 minuty. Dochuťte citronovou šťávou.
Maso pokrájené na plátky podávejte se špeclemi a zeleninou, přelité omáčkou.
Hodnotit recept: