Karlovarský knedlík | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Karlovarský knedlík

40 min. | příloha | 1 943 kJ/porce | Česká kuchyně | 6 porcí

Karlovarský knedlík

Překvapte rodinu a místo klasických houskových knedlíků uvařte karlovarský!

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
1 ksžloutek
1 lžičkaprášek kypřící do pečiva
2 polévková lžícepetrželka nasekaná
2 ksbrambory
3 kshouska
500 gmouka hrubá

podle potřeby

sůl
mléko

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 20
1.

Na vál dejte mouku prosátou s práškem do pečiva.

2.

Ve slupce uvařené brambory oloupejte a nastrouhejte, přidejte žloutek, petržel, špetku soli a housky namočené v mléce.

3.

Vypracujte těsto, ze kterého tvarujte dva knedlíky.

4.

Vařte je v osolené vodě 20 minut.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 620,4kJ 1 942,9kJ
Bílkoviny 5,2g 16,3g
Tuky 1,4g 4,5g
Sacharidy 28,3g 88,5g
Cholesterol 18,6mg 58,3mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz