Houbová omáčka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Houbová omáčka

40 min. | hlavní chod | 2 903 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Houbová omáčka

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
100 gcibule kuchyňská
100 gsádlo
150 gmáslo
250 ghouby
4 polévková lžícemouka hladká
400 mlsmetana na vaření
500 mlvývar hovězí

podle potřeby

sůl
kmín celý
pepř černý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 30
1.

Ve větším kastrole zpěňte na sádle cibuli nakrájenou na kostičky.

2.

K orestované cibuli přidejte pokrájené houby (pokud použijete sušené, předem je namočte a vyždímejte), společně osmažte a podlejte hovězím vývarem.

3.

Krátce povařte, zahustěte jíškou (buď instantní, nebo z másla a hladké mouky) a vařte ještě asi 15 minut.

4.

Nakonec omáčku dochuťte solí a mletým bílým pepřem a zjemněte smetanou. Můžete přidat ještě lžičku houbového koření.

5.

Podávejte s houskovým či špekovým knedlíkem nebo s rýží.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 756,4kJ 2 902,5kJ
Bílkoviny 2,5g 9,6g
Tuky 16,7g 64,1g
Sacharidy 4,2g 16,1g
Cholesterol 38,2mg 146,5mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz