Houbová omáčka
Autor receptu: Redakce
Ingredience
100 gcibule kuchyňská
100 gsádlo
150 gmáslo
250 ghouby
4 polévková lžícemouka hladká
400 mlsmetana na vaření
500 mlvývar hovězí
podle potřeby
sůl
kmín celý
pepř černý mletý
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 30
1.
Ve větším kastrole zpěňte na sádle cibuli nakrájenou na kostičky.
2.
K orestované cibuli přidejte pokrájené houby (pokud použijete sušené, předem je namočte a vyždímejte), společně osmažte a podlejte hovězím vývarem.
3.
Krátce povařte, zahustěte jíškou (buď instantní, nebo z másla a hladké mouky) a vařte ještě asi 15 minut.
4.
Nakonec omáčku dochuťte solí a mletým bílým pepřem a zjemněte smetanou. Můžete přidat ještě lžičku houbového koření.
5.
Podávejte s houskovým či špekovým knedlíkem nebo s rýží.
Hodnotit recept: