Svíčková na smetaně
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Nejdříve si připravte maso (hovězí zadní nebo pravou svíčkovou). Omyjte ho, osušte a prošpikujte na proužky nakrájenou slaninou, lehce osolte a opepřete.
Smíchejte ji ve velkém kastrolu s kořením a přidejte asi 3 lžíce oleje.
Maso přidejte k připravené zelenině a nechte minimálně 24 hodin marinovat.
Pak maso vyjměte a zprudka ho orestujte na rozpáleném oleji za všech stran, aby se zatáhlo.
Pak maso vyjměte a na stejném oleji orestujte připravenou zeleninu společně s kůrou z poloviny citronu.
Když je zelenina osmahnutá, přidejte cukr a nechte zkaramelizovat.
Přilejte hovězí vývar, do kastrolu vraťte orestované maso a duste asi 2 hodiny.
Pak maso vyjměte a do vývaru se zeleninou zašlehejte rozpuštěné máslo smíchané s moukou.
Za stálého míchání nechte zhoustnout a dochuťte solí, cukrem, citronovou šťávou a převařeným octem. Vařte asi 30 minut.
Pak přidejte smetanu, krátce povařte a(omáčku) se zeleninou přeceďte.
Nakonec přes cedník propasírujte zeleninu, vraťte ji do (omáčky) a ještě chvíli povařte.
Hodnotit recept: