Kuřecí krémové rizoto | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Kuřecí krémové rizoto

40 min. | hlavní chod | 2 581 kJ/porce | Italská kuchyně | 4 porce

Kuřecí krémové rizoto

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 hrstrukola
1 kscibule kuchyňská
1 lvývar z masa
2 polévková lžíceolej olivový
2 polévková lžícemáslo
2 lžičkasýr parmezán
200 mlvíno bílé
3 stroužekčesnek
350 gmaso kuřecí
500 grýže kulatozrnná

podle chuti

pepř bílý mletý
sůl

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 30
1.

Cibuli a česnek oloupejte. Cibuli nakrájejte na kostičky, česnek najemno nasekejte. Orestujte společně v pánvi na rozpáleném másle dozlatova.

2.

Kuřecí maso nakrájejte na nudličky a přidejte na pánev k cibuli. Opečte.

3.

Ve vyšším hrnci nechte rozpálit olivový olej a přidejte rýži (neproplachujte předem). Smažte ji aspoň 5 minut za důkladného míchání.

4.

Ke konci smažení přidejte k rýži cibuli s orestovaným kuřecím masem.

5.

Přilijte část vroucího vývaru a bílého vína (dolévejte opakovaně po částech tak, aby se vždy téměř veškerá tekutina odpařila a „vsákla“). Nezapomínejte nepřetržitě promíchávat.

6.

Vařte takto asi 20 minut, dochuťte solí a pepřem.

7.

Odstavte z plotýnky a zamíchejte do směsi 2 lžičky strouhaného parmezánu. Na talířích ozdobte lístky rukoly.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 845kJ 2 581,3kJ
Bílkoviny 3g 9g
Tuky 4,7g 14,3g
Sacharidy 34g 104g
Cholesterol 7mg 21,3mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz