Perník s tvarohem
Perník s karamelem potřený marmeládou a tvarohovou náplní z tvarohu, másla, cukru, rozinek a vanilkového cukru. Zedobíme strouhanou čokoládou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
náplň
na formu
Postup přípravy
Z cukru krystal, lžíce vody a octa připravte karamel.
Zalijte jej zbytkem vody a nechte rozpustit.
Žloutky vyšlehejte s cukrem moučkou a pomalu přimíchejte vychladlý karamel.
Z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
Zapracujte ho k žloutkům spolu s moukou, jedlou sodou, skořicí, hřebíčky, citronovou kůrou z půlky citronu a kakaem.
Tvarohová náplň: tvaroh vymíchejte s máslem, cukrem, rozinkami a vanilkovým cukrem.
Vychladlý perník potřete džemem a tvarohovou náplní a posypejte strouhanou čokoládou.
Hodnotit recept: