Krémový dezert s brusinkami
Čokoládový korpus potřený směsí ze smetany, ztužovače a svařených brusinek. Podáváme postrouhané čokoládou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
krém
na ozdobu
těsto
Postup přípravy
Troubu vyhřejte na 180 °C a plech vystelte pečicím papírem.
Změklé máslo s cukrem vyšlehejte do pěny a po jednom přimíchejte vejce.
Kakao smíchejte s mletými ořechy, práškem do pečiva a maizenou.
Sypkou směs vmíchejte k máslové.
Těsto rovnoměrně rozetřete na připravený plech a pečte asi 25 minut.
Vychladlý korpus opatrně vyklopte z plechu a papír odstraňte.
Brusinky opláchněte a spolu s cukrem moučkou dejte do hrnce.
Přiveďte k varu a vařte tři minuty, poté odstavte z ohně a nechte vychladnout.
Smetanu vyšlehejte se ztužovačem dotuha a vmíchejte brusinkovou směs.
V případě, že používáte brusinkový kompot, před použitím ho sceďte.
Smetanu poté rozdělte na čokoládový korpus, povrch uhlaďte a nechte v chladu tuhnout aspoň dvě hodiny.
Zákusek nakrájejte na 16 kousků, posypejte hoblinkami čokolády a servírujte.
Hodnotit recept: