Perníkový adventní věnec
Z perníkového těsta upečené kousky zdobíme polevou z bílků a moučkového cukru.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na potření
poleva
těsto
Postup přípravy
V hrnci zkaramelizujte cukr krystal.
Karamel zalijte 200 ml vody.
Všechny přísady smíchejte s hotovým karamelem a vypracujte těsto.
Nechte těsto minimálně dvě hodiny stát na chladném místě.
Mezitím si připravte z tvrdého papíru šablonu ve tvaru kruhu s vnějším průměrem 22 cm a vnitřním 10 cm.
Těsto rozválejte a podle šablony vykrojte kruh.
Pomocí formiček s vánočním motivem si vykrojte čtyři hvězdy, ale i rybu, prasátko, ptáčka a kometu nebo jiné další tvary podle toho, jaké formičky máte k dispozici.
Vykrojené perníky rozložte na plech vyložený pečicím papírem.
Potřete je rozšlehaným vejcem, aby se hezky leskly.
TVORBA VĚNCE: Připravte si perníkový kruh, který bude sloužit jako podklad, na který budete připevňovat ostatní části.
Okraj kruhu ozdobte jemnou vlnovkou.
Na perníkovou hvězdu (což bude spodní část čajové svíčky) naneste polevu na zdobení.
Přilepte svíčku na perníkovou hvězdu a nechte zaschnout.
Nazdobte i další perníky.
Takto připravené hvězdy a ostatní perníky přilepte polevou na kruh.
Hodnotit recept: