Domácí gulášová polévka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Domácí gulášová polévka

70 min. | polévka | 848 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Gulášová polévka

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 ksmrkev
1 lžičkamajoránka sušená
2 polévková lžícesádlo
2 lžičkakoření paprika sladká
2 kscibule kuchyňská
2 kspaprika barevná
2 stroužekčesnek
250 gmaso hovězí
3 polévková lžícemouka hladká
4 ksbrambory

podle chuti

pepř černý mletý
sůl

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 60
1.

Cibuli, papriky a mrkev nakrájejte najemno a orestujte ve větším hrnci na rozpáleném sádle.

2.

Přidejte nadrobno pokrájené maso a zprudka ho osmahněte.

3.

Poprašte mletou paprikou, podle chuti osolte, opepřete a podlijte trochou vody.

4.

Maso duste pod pokličkou doměkka.

5.

Pak přidejte oloupané a na kostky nakrájené brambory, utřený nebo prolisovaný česnek a dolijte vroucí vodou.

6.

Ještě krátce povařte a nakonec polévku zahustěte hladkou moukou rozmíchanou v troše vody.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 262,5kJ 848,5kJ
Bílkoviny 1,3g 4,1g
Tuky 2,1g 6,9g
Sacharidy 10,1g 32,8g
Cholesterol 3mg 9,8mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz