Domácí gulášová polévka
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 ksmrkev
1 lžičkamajoránka sušená
2 polévková lžícesádlo
2 lžičkakoření paprika sladká
2 kscibule kuchyňská
2 kspaprika barevná
2 stroužekčesnek
250 gmaso hovězí
3 polévková lžícemouka hladká
4 ksbrambory
podle chuti
pepř černý mletý
sůl
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 60
1.
Cibuli, papriky a mrkev nakrájejte najemno a orestujte ve větším hrnci na rozpáleném sádle.
2.
Přidejte nadrobno pokrájené maso a zprudka ho osmahněte.
3.
Poprašte mletou paprikou, podle chuti osolte, opepřete a podlijte trochou vody.
4.
Maso duste pod pokličkou doměkka.
5.
Pak přidejte oloupané a na kostky nakrájené brambory, utřený nebo prolisovaný česnek a dolijte vroucí vodou.
6.
Ještě krátce povařte a nakonec polévku zahustěte hladkou moukou rozmíchanou v troše vody.
Hodnotit recept: