Brynzová polévka
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kscibule kuchyňská
1 ksklobása
1 lžičkakmín celý
250 gbrynza čerstvá
500 gbrambory
na ozdobu
1 špetkapažitka
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 20
1.
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky, cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
2.
Klobásu na chvíli ponořte do studené vody, vyndejte, oloupejte a nakrájejte na kolečka.
3.
Brambory vložte spolu s cibulí a lžičkou kmínu do hrnce se studenou vodou a vařte, dokud brambory nezměknou.
4.
Po 10 minutách vaření přidejte do polévky klobásu.
5.
Brynzu rozmíchejte s malým množstvím vody z polévky a vlijte ji do hrnce. Nechte chvilku provařit.
6.
Před podáváním ozdobte nasekanou pažitkou.
Hodnotit recept: