Mexická rýže
Autor receptu: Redakce
Ingredience
100 gmaso mleté
1 kscibule kuchyňská
2 polévková lžíceolej olivový
100 grýže dlouhozrnná
2 stroužekčesnek
100 grajčata
1 kspaprika zelená
2 kspaprika chilli
200 mlvývar kuřecí
2 polévková lžícehrášek mražený
podle chuti
sůl
pepř barevný drcený
sýr parmezán strouhaný
Postup přípravy
Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 30
1.
Na oleji orestujte najemno nasekanou cibuli.
2.
Přidejte mleté maso a 2 minuty ho opékejte.
3.
Přidejte rýži a míchejte dalších 5 minut.
4.
Do směsi přidejte prolisovaný česnek, nakrájená rajčata, papriku a chilli papričky.
5.
Podlejte vývarem a duste 15 minut na mírném ohni.
6.
Odstavte, osolte, opepřete a vmíchejte hrášek.
7.
Směs stáhněte z ohně, přiklopte a nechte ještě 10 minut stát.
8.
Hotový pokrm posypejte strouhaným parmazánem.
Hodnotit recept: