Ajvar
Skvělá omáčka k pečenému masu, ale i jen tak na chleba podle majitele pražské restaurace Podolka Tomáše Vobořila.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
100 gcibule kuchyňská
20 mlolej
200 glilek
30 hlávkačesnek
5 gpaprika mletá sladká
600 gpaprika červená
podle chuti
sůl
pepř černý mletý
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 210
1.
Lilky a papriky i se slupkou pečte asi 30 minut na 200 °C.
2.
Po vychladnutí z nich vydlabejte dužinu. Tu rozmixujte.
3.
Vše přendejte do hrnce, osolte, zalijte olejem a za stálého míchání vařte na mírném plameni asi tři hodiny. Směs nesmí dosáhnout bodu varu.
4.
Až se směs spojí a vznikne kompaktní pasta, přendejte ji do sklenic a zavařte je. Po otevření vydrží v lednici až měsíc.
Hodnotit recept: