Ajvar | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Ajvar

Skvělá omáčka k pečenému masu, ale i jen tak na chleba podle majitele pražské restaurace Podolka Tomáše Vobořila.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
100 gcibule kuchyňská
20 mlolej
200 glilek
30 hlávkačesnek
5 gpaprika mletá sladká
600 gpaprika červená

podle chuti

sůl
pepř černý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 210
1.

Lilky a papriky i se slupkou pečte asi 30 minut na 200 °C.

2.

Po vychladnutí z nich vydlabejte dužinu. Tu rozmixujte.

3.

Vše přendejte do hrnce, osolte, zalijte olejem a za stálého míchání vařte na mírném plameni asi tři hodiny. Směs nesmí dosáhnout bodu varu.

4.

Až se směs spojí a vznikne kompaktní pasta, přendejte ji do sklenic a zavařte je. Po otevření vydrží v lednici až měsíc.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 216,9kJ 103,6kJ
Bílkoviny 1,4g 0,7g
Tuky 2,3g 1,1g
Sacharidy 7,3g 3,5g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz