Slepované pečivo
Z těsta obohaceného skořicí a mandlemi, vykrajujeme různé tvary, které po upečení plníme výraznou marmeládou a sypeme cukrem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Na vál prosejte mouku.
Udělejte důlek, do něj vložte dva žloutky, přidejte oba cukry, citronovou kůru z půlky citronu a mletou skořici.
Přidejte pokrájené máslo, mleté mandle.
Z přísad vypracujte hladké těsto, které dejte na několik hodin do chladu.
Z těsta vyválejte plát silný asi 2 až 3 mm a formičkou vykrajujte nejrůznější tvary.
Vyrovnejte je na plechy vyložené pečicím papírem a upečte v troubě vyhřáté na 180 °C.
Slepujte po dvou malinovým nebo jiným pikantním džemem.
Podávejte posypané cukrem moučkou.
Hodnotit recept: