Lososový filet se sezamem
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 lžičkaolej olivový
1 kglosos bez kůže
1 polévková lžíceomáčka sójová
1 lžičkasezam
500 mldžus ananasový
Postup přípravy
Čas přípravy: 25
Čas vaření/pečení: 15
1.
Rybu opláchněte, osušte a nakrájejte na širší proužky.
2.
Ananasovou šťávu smíchejte se sójovou omáčkou a sezamem. Z marinády odeberte asi 200 ml, zbytkem zalejte rybu.
3.
Přikryjte ji a dejte na 3 hodiny do chladu.
4.
Pak ji vyjměte z marinády, přeložte na vymazaný plech a dejte do trouby vyhřáté na 230 °C.
5.
Zbytek marinády zredukujte v hrnci na třetinu.
6.
Upečeného lososa přelejte zredukovanou šťávou a podávejte se zeleninovým salátem.
Hodnotit recept: