Slepované rohlíčky
Z těsta vykrájené rohlíčky plníme kremém z vajec, cukru a másla. Ochutíme kakaem, mletými ořechy a rumem. Podáváme slepené krémem a namočené do čokolády.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
krém
na ozdobu
Postup přípravy
Mouku prosejte na vál nebo na pracovní desku.
Přidejte máslo, sádlo, cukr, vejce, žloutky a trochu citronové šťávy.
Vypracujte hladké těsto.
Rozdělte je na kousky a pomocí formičky tvarujte rohlíčky.
Vyrovnejte je na plechu vyloženém pečicím papírem.
Připravte si krém. Ve vodní lázni šlehejte asi 20 minut 3 vejce a cukr moučku.
Hmotu nechte zchladnout a vešlehejte do ní změklé máslo.
Krém ochuťte kakaem, mletými ořechy nebo kokosem, podle chuti přidejte rum.
Rohlíčky upečte.
Poté je slepujte krémem a konce namočte do čokoládové polevy.
Hodnotit recept: