Bramborové šišky Quenelles s parmezánem
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 ksoříšek muškátový
112 gmáslo
2 ksvejce (M)
225 gmouka polohrubá
500 gbrambory
60 gstrouhanka
75 gsýr parmezán strouhaný
podle chuti
pepř černý mletý
sůl
Postup přípravy
Čas přípravy: 40
Čas vaření/pečení: 30
1.
Smíchejte brambory se dvěma vejci, přidejte mouku, sůl, pepř a muškátový oříšek.
2.
Rukama vypracujte těsto.
3.
Z něj pak uválejte malé válečky cca 2,5 cm dlouhé a jeden po druhém je házejte do vroucí osolené vody.
4.
Vařte 10 minut. Sceďte a nechte okapat.
5.
Zatím v pánvi rozpusťte máslo, až začne hnědnout, přisypte strouhanku a lehce orestujte.
6.
Uvařené šišky skládejte do zapékací nádoby vysypané polovinou parmezánu.
7.
Na vrch rovnoměrně nasypte orestovanou strouhanku, zbylý parmazán a polijte rozpuštěným máslem.
8.
Pečeme na 220°C dozlatova.
Hodnotit recept: