Gulášovka
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 lžičkapaprika sladká
1 konzervarajčata loupaná
1 lžičkakůra citrónová
1 kscibule kuchyňská
1200 mlvývar
2 stroužekčesnek
200 gzelenina kořenová
200 gmaso hovězí
podle chuti
olej
sůl
pepř černý mletý
kmín římský
Postup přípravy
Čas přípravy: 25
Čas vaření/pečení: 60
1.
Na oleji orestujte nasekanou cibuli a na kostičky nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel, celer).
2.
Zasypejte paprikou, řeckým kmínem a promíchejte.
3.
Přidejte maso, ještě krátce opečte a zalejte vývarem.
4.
Do polévky dejte pokrájená rajčata, citronovou kůru, sůl, pepř a vařte, dokud nebude maso měkké.
5.
Krátce před dovařením vmíchejte ještě prolisovaný česnek.
Hodnotit recept: