Martha Stewart: Pečené kuře na česneku, pomerančích a červené cibuli
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 220°C.
Prolisovaný česnek smíchejte s 1 lžičkou hrubé soli, máslem, na jemno nakrájenou pomerančovou kůrou a nasekaným tymiánem. Pomerančová kúra nakrájená na šestiny.
Opatrně oddělte kůži na prsou kuřete od masa a do vzniklé kapsy rovnoměrně vložte polovinu směsi.
Kuře osolte.
Do dutiny vložte 2 kousky pomeranče, jeden kus cibule a snítku tymiánu.
Kuře vložte prsy vzhůru do hlubšího pekáče a svažte mu nožičky.
Potřete kuře polovinou zbylé směsi česneku a másla, kolem něj rozložte zbývající pomeranče a cibuli a pečte 30 minut.
Potřete kuře zbytkem směsi česneku a másla a otočte pomeranče a cibuli a pečte dalších 15 minut.
Pokud už pomeranče a cibule karamelizují, vyndejte je z pekáče a pečte dalších 15 minut doměka.
Nechte 10 minut odležet, naporcujte a servírujte.
Hodnotit recept: