Švestková gallete s vlašskými ořechy
Populární francouzský koláč z listového těsta si vás získá svou jednoduchou přípravou a svěží chutí.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Nejprve si připravíte těsto. Rukama zpracujte v míse mouku a studené máslo, přidejte moučkový cukr, sůl, vejce a studenou vodu a rychle vypracujte těsto. Pokud je stále příliš lepkavé, přidejte trochu mouky.
Bochník těsta nechte odpočinout 1,5 hodiny v lednici. Samozřejmě můžete listové těsto koupit, čímž si dost usnadníte práci a ušetříte čas.
Mezi tím vypeckujte švestky, v nové míse smíchejte s cukrem krupice a zastříkněte citronovou šťávou.
Odleželé těsto vyválejte do kruhu, do jeho středu navršte ovoce, posypte nahrubo nasekanými ořechy a okraje těsta (cca 3 cm) přehněte přes náplň ke středu koláče.
Pečte na plechu vyloženém pečícím papírem na 190 °C asi 25 minut dokud nebude dozlatova hnědý.
Hodnotit recept: