Kuřecí quesadilla s rajčatovou salsou
Zdravý mexický fast foood
Quesadilla je vlastně pečená placka z tortill, která se plní například sýrem, masem a zeleninou. Jedná se o mexické jídlo, které má nesčetně variant. I přes to, že se jedná o velmi rychlé jídlo, nemusíte se bát o svůj zdravý jídelníček. Quesadillu ocení vaše rodina k sobotnímu obědu nebo ji můžete naservírovat návštěvě jako netradiční pohoštění.
Ingredience
Co nejkvalitnější tyto suroviny Vám až na stůl přiveze Vaříme.cz
Postup přípravy
1. Předehřejte troubu na 180 °C. Maso nakrájejte na třícentimetrové kousky. Osolte a opepřete.
2. Cibuli a papriku nakrájejte na nudličky a nastrouhejte sýr.
3. Na slunečnicovém oleji prudce orestujte kuřecí maso a přidejte papriku a cibuli.
4. V druhé pánvi ohřejte tortillu. Na její polovinu rozprostřete kuřecí směs, zasypejte sýrem a tortillu přehněte.
5. Tortillu zapékejte čtyři minuty v troubě. Rajče nakrájejte na kostičky a vmíchejte nasekaný koriandr včetně stonku.
6. Do rajčat přidejte olivový olej, balzamiko, sůl, pepř a cukr. Quesadillu podávejte se salsou a smetanou.
Objevte další skvělé recepty, na které Vám přiveze suroviny Vaříme.cz
Hodnotit recept: