Domácí špecle se slaninou a pivním sýrem
V německém jídelním lístku je najdete jako „Spätzle“ a budou vám naservírovány se zasmahnutou cibulkou nebo jako příloha k omáčkám. Technika výroby špeclí je podobná slovenským haluškám a zvládne to opravdu i kuchař začátečník. My je uvaříme na německý způsob – s cibulkou, slaninou a pivním sýrem.
Vaříme ze surovin šéfkuchařů – Vaříme.cz, nyní jen za 48,- Kč
Ingredience
Co nejkvalitnější tyto suroviny Vám až na stůl přiveze Vaříme.cz
Postup přípravy
Mouku vyšlehejte s vodou, osolte, přidejte muškátový květ a vejce.
Přes síto protlačujte těsto do vroucí vody (pokud nemáte síto, dejte těsto na prkénko a nožem odsekávejte nočky). Vařte, dokud nevyplavou.
Špecle propláchněte studenou vodou. Nakrájejte slaninu na kostičky a cibuli nadrobno. Nasekejte petržel.
Nakrájejte pivní sýr na kostičky. Na sádle orestujte slaninu s cibulí a přidejte špecle. Restujte další 2 minuty. Přisypte pivní sýr.
Opět krátce restujte a míchejte, dokud se sýr nerozpustí.
Před podáváním posypte každou porci petrželí.
Další skvělé recepty, na které Vám přiveze suroviny Vaříme.cz
Hodnotit recept: