Hovězí polévka s vaječno-sýrovými nudlemi podle herečky Jany Krausové
RECEPT Z VIP PROSTŘENO: Výborný silný hovězí vývar se zeleninou a chutnými "celestýnskými" nudlemi připravenými bez mouky by postavil na nohy i mrtvolu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Maso i zeleninu zalijte 5 litry studené vody. Seberte pěnu, přiveďte k varu a snižte plamen. Opravdu velmi mírně (na bodu varu či těsně pod ním) vařte alespoň čtyři hodiny.
Z hotového vývaru vyjměte maso i zeleninu a vývar nechte vychladnout.
Po vychladnutí seberte z vývaru usazený tuk. Hotový vývar pak přeceďte přes plátýnko.
Pokud chcete, využijete pro ještě dokonalejší vyčištění profesionální trik. V hrnci ušlehejte dva bílky do řídké pěny. Přilijte studený přecezený vývar, a za stálého míchání přiveďte k varu. Vařte asi půl hodiny a potom znovu přeceďte přes navlhčené plátno.
Do přecezené a případně vyčištěné polévky vraťte nakrájené maso a zeleninu.
Podávejte s celestýnskými nudlemi.
Celestýnské nudle (bez mouky) vyrobíte jako omelety. Vejce, nakrájenou pažitku, nastrouhaný tvrdý sýr, sůl a pepř smíchejte a na pánvi usmažte omeletu. Tu sviňte, nakrájejte na nudle a podávejte k polévce.
Hodnotit recept: