Borůvkovo malinový koláč s vanilkovou omáčkou podle Gabriely Filippi
RECEPT Z VIP PROSTŘENO: Rodinný recept na koláč s ovocem a drobenkou z ručně uhněteného křehkého těsta s tvarohem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Těsto si připravte z tuku, mouky, tvarohu a špetky soli (Gabriela Filippi to dělá od oka, proto v receptu není uvedené konkrétní množství surovin). Dobře prohnětené těsto dejte do lednice odležet.
Mezitím si z másla, hnědého cukru a polohrubé mouky připravte drobenku.
Odležené těsto vyválejte a dejte na plech. Poklaďte rozmrazenými nebo čerstvými borůvkami a malinami, posypejte klíčky a drobenkou.
Koláč upečte dozlatova. Jednotlivé řezy můžete na talířku přelít vanilkovou omáčkou ze sójového mléka.
Hodnotit recept: