Větrovcovy roštěnky podle herečky Jaroslavy Obermeirové
RECEPT Z VIP PROSTŘENO: Chutné roštěnky po slavném kolegovi jsou připravené na smetaně s kapary a sardelkou. Nejlepší jsou s vařenou či dušenou rýží.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
omáčka
podle potřeby
Postup přípravy
Mladé roštěnky naklepejte, osolte, opepřete, poprašte hladkou moukou a zprudka opečte na omastku.
Orestované plátky masa vyrovnejte vedle sebe na pekáč a poklaďte směsí z nasekané cibule, kaparů a sardelové pasty – pozor je hodně slaná! Maso lehce podlijte vodou a vývarem a upečte doměkka.
Měkké maso vyndejte stranou a dodělejte omáčku. Do výpeku přidejte směs šlehačky, hořčice a trošku hladké mouky. Vše dobře promíchejte a asi pět minut nechte povařit. V případě potřeby dochuťte.
Roštěnou dejte zpět do pekáče, v případě potřeby prohřejte a podávejte s dobrou rýží a smetanovou omáčkou.
Hodnotit recept: