Broskvový koláč s hvězdičkami
Korpus pokapaný šťávou z broskvového kompotu a pokladený broskvemi, potřený krémem ze smetany, skořicového cukru, rumového aroma, moučkového cukru a smeta-fixu. Zdobíme kakaovými hvězdičkami.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
krém
na ozdobu
náplň
těsto
Postup přípravy
Mouku smíchejte s kypřicím práškem a s kakaem a prosejte do mísy.
Přidejte cukr, vanilinový cukr, sůl, vejce, olej a minerální vodu.
Elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni vymíchejte do hladkého těsta.
Těsto vlijte na vymazaný plech (30 x 40 cm) a uhlaďte.
Pečte asi 20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
Broskve nechte na sítku okapat.
Vychladlý korpus pokapejte šťávou z kompotu.
Broskve nakrájejte na kousky a položte na korpus.
Na přípravu krému ušlehejte smetanu, skořicový cukr, rumové aroma (nebo rum), moučkový cukr a smeta-fix.
Šlehačkový krém natřete na korpus s broskvemi a uhlaďte.
Uložte na hodinu do chladničky.
Z tvrdého papíru si vyrobte šablonu hvězdiček.
Koláč posypejte kakaem a nakrájejte na řezy.
Hodnotit recept: