Štika na bramborách | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Štika na bramborách

50 min. | hlavní chod | 3 670 kJ/porce | 4 porce

Dozlatova upečené brambory se smetanou v kombinaci s křehkou rybou vás nadchnou!

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 kgbrambory
1 lžičkaoregáno
2 lžičkakoření polévkové
4 ksfilé z mořské štiky
100 mlsmetana 33%
300 mlolej olivový

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 40
1.

Smíchejte 100 ml olivového oleje s oreganem a vegetou. Filety ze štiky potřete směsí a nechte je 30 minut odležet v lednici.

2.

Brambory omyjte a podélně pokrájejte na čtvrtky. Vložte je do vymazaného pekáče, zakápněte olejem a pečte při 160 °C asi 15 minut.

3.

Pak pekáč vyndejte z trouby, brambory na něm rozhrňte do stran, doprostřed vložte filety štiky. Vydatně zakapejte zbytkem olivového oleje. Pečte při 200 °C tak 20 minut.

4.

Během pečení přilejte na brambory smetanu, budou jemné a dozlatova upečené. Na talířích ozdobte červenými nebo žlutými cherry rajčátky.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 1 065,4kJ 3 670,2kJ
Bílkoviny 1,4g 4,8g
Tuky 21,3g 73,3g
Sacharidy 13,8g 47,6g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz