Kuře a' la Franz Josef | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Kuře a' la Franz Josef

60 min. | hlavní chod | 8 571 kJ | 1 kus

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porci
1 kostkabujón
1 kscitrón
1 kscibule kuchyňská
1 polévková lžícemáslo
1 kskuře
100 gbrusinky sušené
2 polévková lžícecukr
2 lžičkasolamyl
250 mlvoda

Postup přípravy

Čas přípravy: 60
1.

Předehřejeme si troubu.

2.

Kuře omyjeme, osušíme a rozčtvrtíme, poté osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlijeme trochou vody a ve vyhřáté troubě upečeme.

3.

Mezitím na lžíci másla zpěníme cibuli, zalijeme ¼ l vody, přidáme bujon a krátce povaříme.

4.

Přecedíme, přidáme propláchnuté sušené jeřabiny, cukr, citronovou šťávu a vaříme asi 10 minut.

5.

Solamyl rozmícháme v trošce vody, přilijeme k jeřabinám a povaříme do zhoustnutí.

6.

Podle chuti okořeníme.

7.

Jednotlivé porce kuřete podáváme přelité omáčkou.

8.

Vhodnou přílohou jsou vařené či americké brambory nebo rýže.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie 536,7kJ 8 571,2kJ
Bílkoviny 8g 127,8g
Tuky 3,7g 58,4g
Sacharidy 7,8g 124,1g
Cholesterol 43,3mg 692mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz