Slaný koláč s rajčaty
Lehký slaný koláč politý směsí z vajec, smetany a sýra, hojně pokladený plátky rajčat. Můžeme podávat samotný nebo s lehkým zeleninovým salátem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
těsto
Postup přípravy
Z mouky, tuku, soli a tří polévkových lžic vody vypracujete hladké těsto. Nechte asi půl hodiny odpočinout v chladu.
Mezitím si připravte náplň: vejce rozšlehejte se smetanou. Podle chuti osolte a opepřete, vmíchejte nastrouhaný sýr.
Omytá rajčata rozkrojte na poloviny.
Těsto rozválejte a položte do pekáčku vymazaného tukem tak, aby vznikl kraj vysoký asi 2 cm. propíchněte na několika místech vidličkou. Přebytečné těsto odkrojte rádýlkem.
Vaječnou směs nalijte na těsto a poklaďte rajčaty.
Pečte asi 30 minut ve vyhřáté troubě. Podávejte teplý.
Hodnotit recept: