Holandské listové řezy se smetanovým krémem
Listové řezy plněné rybízovým želé, třešňovou směsí a šlehačkou. Nikdo neodolá.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Listové těsto rozválejte na pomoučené desce na dva pláty o velikosti 10 x 30 cm.
Pláty přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte přibližně 15 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
Vyjměte je z trouby a nechte vychladnout.
Škrobovou moučku vymíchejte dohladka s třešňovou šťávou a za stálého míchání povařte.
Odstavte z ohně, přidejte třešně a nechte vychladit. Pokud je hmota příliš tuhá, mírně ji nařeďte třešňovou šťávou nebo vodou.
Smetanu ušlehejte dotuha spolu se ztužovačem, s cukrem a s třešňovicí.
Cukr moučku smíchejte s rybízovým želé a dvěma lžícemi horké vody. Rozetřete na jeden plát těsta a nechte mírně zaschnout.
Na želé naneste třešňovou směs, na ni navršte šlehačku a přiklopte druhým plátem těsta.
Nechte alespoň půl hodiny v lednici a pak nakrájejte na šest porcí.
Hodnotit recept: