Chlebový salát s rukolou
Nevíte co s tři dny starým celozrnným chlebem? Jíst už se nedá a na topinky se nehodí. Zkuste náš báječný letní salát!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Z krajíců chleba odřízněte kůrku, střed nakrájejte na kostky a opečte na řepkovém oleji.
Červenou papriku očistěte, rozčtvrťte vyberte semínka a nakrájejte na proužky. Rajčátka rozkrojte.
Z rukoly odřízněte hrubší konce a listy promíchejte s paprikou, rajčaty, bazalkou a opečeným chlebem.
Zeleninový vývar smíchejte s citronovou šťávou a olivovým olejem. Ochuťte solí a pepřem.
Nálev přelijte do samostatné sklenice a salát jím těsně před podáváním ochuťte.
Hodnotit recept: