Pastýřský koláč (Shepards pie) | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Pastýřský koláč (Shepards pie)

65 min. | hlavní chod | 1 299 kJ/porce | Britská kuchyně | 4 porce

Pastýřský koláč

Slaný domácí koláč plněný cibulkou, hovězím masem s čepicí bramborové kaše. Snadná levná večeře. Lze podávat i studené.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 kscibule kuchyňská
1 polévková lžíceolej
1 konzervaprotlak rajčatový
150 mlvíno červené
2 lžičkaomáčka worcesterová
3 ksbrambory
500 ghovězí mleté maso

podle chuti

pepř černý mletý
sůl

podle potřeby

mléko
máslo

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 50
1.

Cibuli nakrájejte najemno a osmažte na olivovém oleji, až zesklovatí. Přimíchejte maso a opékejte, dokud se nezatáhne.

2.

Přidejte rajčata, víno, pepř, worchestrovou omáčku a duste 30 minut. Nechte mírně vychladnout.

3.

Brambory oloupejte, nakrájejte a uvařte v osolené vodě doměkka. Sceďte a přidejte máslo, trochu mléka a prolisujte, abyste získala hladkou kaši.

4.

Do zapékací mísy vložte dušené maso. Na maso navršte rovnoměrnou vrstvu bramborové kaše.

5.

Dejte zapéct na 20 až 30 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.

6.

Podávejte s čerstvou zeleninou.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 427,5kJ 1 298,6kJ
Bílkoviny 6,3g 19,3g
Tuky 4,8g 14,5g
Sacharidy 7,2g 21,7g
Cholesterol 1,3mg 3,8mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz