Pastýřský koláč (Shepards pie)
Slaný domácí koláč plněný cibulkou, hovězím masem s čepicí bramborové kaše. Snadná levná večeře. Lze podávat i studené.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
podle potřeby
Postup přípravy
Cibuli nakrájejte najemno a osmažte na olivovém oleji, až zesklovatí. Přimíchejte maso a opékejte, dokud se nezatáhne.
Přidejte rajčata, víno, pepř, worchestrovou omáčku a duste 30 minut. Nechte mírně vychladnout.
Brambory oloupejte, nakrájejte a uvařte v osolené vodě doměkka. Sceďte a přidejte máslo, trochu mléka a prolisujte, abyste získala hladkou kaši.
Do zapékací mísy vložte dušené maso. Na maso navršte rovnoměrnou vrstvu bramborové kaše.
Dejte zapéct na 20 až 30 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.
Podávejte s čerstvou zeleninou.
Hodnotit recept: