Žebra v medové marinádě | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Žebra v medové marinádě

120 min. | hlavní chod | 8 897 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

K žebrům v medové marinádě se výborně hodí česneková či sýrová omáčka.

Vepřová žebra jsou skvělá pro letní grilovací party. Servírujeme s pečivem a česnekovým dipem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý
2 kgvepřová žebra

marináda

1 polévková lžíceomáčka sójová
1 polévková lžíceolej olivový
1 ksčesnek hlavička
1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý
100 gmed
50 gprotlak rajčatový

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 90
1.

Vepřová žebra osolte a zlehka posypejte drceným pepřem. Vložte do vysokého pekáče, zalijte vodou tak, aby bylo maso ponořené.

2.

Zakryjte alobalem a dejte dusit do vyhřáté trouby (přibližně hodinu).

3.

Mezitím smíchejte med, protlak, sójovou omáčku, olej a prolisovaný česnek.

4.

Žebra nechte vychladnout, naporcujte a potřete marinádou. Poté pečte v troubě nebo na grilu.

5.

Hotové maso servírujte s omáčkou česnekovou nebo z modrého sýra.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 1 599,4kJ 8 896,6kJ
Bílkoviny 15,8g 87,8g
Tuky 31,9g 177,5g
Sacharidy 4,6g 25,5g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz