Žebra v medové marinádě
Vepřová žebra jsou skvělá pro letní grilovací party. Servírujeme s pečivem a česnekovým dipem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý
2 kgvepřová žebra
marináda
1 polévková lžíceomáčka sójová
1 polévková lžíceolej olivový
1 ksčesnek hlavička
1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý
100 gmed
50 gprotlak rajčatový
Postup přípravy
Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 90
1.
Vepřová žebra osolte a zlehka posypejte drceným pepřem. Vložte do vysokého pekáče, zalijte vodou tak, aby bylo maso ponořené.
2.
Zakryjte alobalem a dejte dusit do vyhřáté trouby (přibližně hodinu).
3.
Mezitím smíchejte med, protlak, sójovou omáčku, olej a prolisovaný česnek.
4.
Žebra nechte vychladnout, naporcujte a potřete marinádou. Poté pečte v troubě nebo na grilu.
5.
Hotové maso servírujte s omáčkou česnekovou nebo z modrého sýra.
Hodnotit recept: