Ravioli s máslem
Čtverečky plněné směsí z měkkého sýra, parmazánu, smetany, strouhanky a žloutků, vařené v osolené vodě, podávané s rozpuštěným máslem s česnekem a citronovou šťávou
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
náplň
těsto
Postup přípravy
Z mouky, vajec, oleje a soli vypracujte těsto. Pokud je příliš tuhé, přidejte trochu studené vody.
Těsto zabalte do fólie a nechte půl hodiny odpočinout.
Medvědí česnek omyjte, nasekejte. Smíchejte jej s měkkým sýrem, s parmazánem, se smetanou, strouhankou a žloutky. Osolte a opepřete.
Těsto rozdělte na poloviny a každou rozválejte na obdélník.
Náplň rozdělte na jeden plát, tak aby vznikly čtverce o hraně 5 cm. Přiklopte druhým plátem, přimáčkněte.
Nakrájejte čtverce a uvařte je ve vroucí vodě.
Máslo rozpusťte. Přimíchejte nadrobno nasekaný medvědí česnek a citrónovou šťávu z půlky citronu.
Hotové ravioli přelijte máslem a na talíři ozdobte plátky druhé půlky citronu.
Hodnotit recept: