Medailonky ze svíčkové
Medailonky opečené dozlatova ze svíčkového masa přelité smetanovou štávou ochucenou bílým vínem a worchesterovou omáčkou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Maso zbavte blan, omyjte a osušte. Nakrájejte na silnější, ale menší plátky – medialonky. Na jednu porci počítejte asi 3 až 4 kusy.
Mírně je naklepejte, osolte, opepřete, po jedné straně zaprašte moukou. V rozehřátém oleji je opečte dozlatova.
Hotové maso vyjměte, odložte na talíř a zakryjte, aby nevychladlo.
Přebytečný tuk slijte a do výpeku přidejte hořčicové máslo, ve kterém medailonky krátce poduste. Opět je vyjměte.
Výpek zahustěte hladkou moukou, přidejte víno, smetanu, šťávu z citronu, worcesterskou omáčku a krátce povařte.
Medailonky podávejte přelité smetanovou šťávou. Vhodnou přílohou je dušená rýže, brambory i těstoviny.
Hodnotit recept: