Jahodový pudinkový nákyp | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Jahodový pudinkový nákyp

90 min. | dezert | 2 564 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce | Vegetariánské jídlo

.Vyzkoušejte jahody tak, jak ještě nikdy ne.

Rychlý dezert z tvarohu, jogurtu a pudinku, s nalámanými sušenkami a jahodami. Výborně chutná s karamelovou nebo čokoládovou polevou.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
2 balíčekcukr vanilínový
2 balíčekprášek pudinkový vanilkový
2 polévková lžícecukr moučka
400 gjahody čerstvé
50 gjogurt bílý
500 mlmléko
80 gsušenky máslové

na ozdobu

1 kspoleva čokoládová mléčná
1 kssmetana ke šlehání
20 gjahody čerstvé
20 gořechy vlašské

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 60
1.

Tvaroh smíchejte s jogurtem a s cukrem a utřete dohladka.

2.

Z mléka, vanilkového cukru a pudinkového prášku uvařte hustý pudink. Nechte mírně zchladnout a pak vmíchejte do tvarohové hmoty.

3.

Jahody omyjte, osušte a nakrájejte na dílky. Sušenky nebo piškoty nalámejte nebo nakrájejte. Sušenky spolu s jahodami zlehka vmíchejte do pudinkové směsi.

4.

Formu nebo misky vypláchněte studenou vodou, naplňte směsí a nechte v chladu ztuhnout.

5.

Nákyp vyklopte a podle chuti můžete ozdobit šlehačkou, zbylým ovocem a posypat opraženými ořechy.

6.

Nákyp výborně chutná přelitý karamelovou nebo čokoládovou polevou.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 967,7kJ 2 564,4kJ
Bílkoviny 2,3g 6,1g
Tuky 10,8g 28,7g
Sacharidy 31,3g 82,9g
Cholesterol 0,1mg 0,4mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz