Jahodový pudinkový nákyp
Rychlý dezert z tvarohu, jogurtu a pudinku, s nalámanými sušenkami a jahodami. Výborně chutná s karamelovou nebo čokoládovou polevou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
Postup přípravy
Tvaroh smíchejte s jogurtem a s cukrem a utřete dohladka.
Z mléka, vanilkového cukru a pudinkového prášku uvařte hustý pudink. Nechte mírně zchladnout a pak vmíchejte do tvarohové hmoty.
Jahody omyjte, osušte a nakrájejte na dílky. Sušenky nebo piškoty nalámejte nebo nakrájejte. Sušenky spolu s jahodami zlehka vmíchejte do pudinkové směsi.
Formu nebo misky vypláchněte studenou vodou, naplňte směsí a nechte v chladu ztuhnout.
Nákyp vyklopte a podle chuti můžete ozdobit šlehačkou, zbylým ovocem a posypat opraženými ořechy.
Nákyp výborně chutná přelitý karamelovou nebo čokoládovou polevou.
Hodnotit recept: