Žemlovka s tvarohem a jablky | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Žemlovka s tvarohem a jablky

70 min. | hlavní chod | 3 160 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce | Vegetariánské jídlo

Žemlovka s tvarohem a jablky

Sladká žemlovka je vzpomínka na dětství. Buď byla s jablky, nebo s tvarohem. My jsme obě náplně zkombinovali a je skvělá. Vyzkoušejte!

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 lžičkaskořice mletá
100 gtuk
140 gcukr moučka
2 polévková lžícerozinky
250 gtvaroh měkký tučný
3 ksvejce
400 gjablko
500 mlmléko
8 kshouska

na potření

1 polévková lžícecukr
2 ksbílek

podle chuti

cukr vanilínový

podle potřeby

cukr moučka

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 40
1.

Tvaroh rozmíchejte s polovinou cukru, jedním vejcem a rozinkami.

2.

Jablka oloupejte a nakrájejte na plátky, posypejte moučkovým a vanilkovým cukrem.

3.

Housky nakrájejte na plátky. Mléko rozšlehejte se zbylými vejci a do směsi namočte nakrájené pečivo.

4.

Na dno tukem vymazaného pekáče rozprostřete polovinu namočeného pečiva, pak dejte vrstvu tvarohu, jablka a nakonec opět žemle.

5.

Vše polijte rozehřátým tukem a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C.

6.

Upečenou žemlovku ozdobte sněhem z bílků a zprudka v troubě zapečte. Ještě horkou ihned posypejte moučkovým cukrem a skořicí.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 792kJ 3 159,9kJ
Bílkoviny 4g 15,8g
Tuky 5,4g 21,5g
Sacharidy 31,4g 125,2g
Cholesterol 54,6mg 217,9mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz