Žemlovka s tvarohem a jablky
Sladká žemlovka je vzpomínka na dětství. Buď byla s jablky, nebo s tvarohem. My jsme obě náplně zkombinovali a je skvělá. Vyzkoušejte!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na potření
podle chuti
podle potřeby
Postup přípravy
Tvaroh rozmíchejte s polovinou cukru, jedním vejcem a rozinkami.
Jablka oloupejte a nakrájejte na plátky, posypejte moučkovým a vanilkovým cukrem.
Housky nakrájejte na plátky. Mléko rozšlehejte se zbylými vejci a do směsi namočte nakrájené pečivo.
Na dno tukem vymazaného pekáče rozprostřete polovinu namočeného pečiva, pak dejte vrstvu tvarohu, jablka a nakonec opět žemle.
Vše polijte rozehřátým tukem a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C.
Upečenou žemlovku ozdobte sněhem z bílků a zprudka v troubě zapečte. Ještě horkou ihned posypejte moučkovým cukrem a skořicí.
Hodnotit recept: