Kulaté koláče
Malé koláčky s různými náplněněmi - kdo by jim odolal. Zkuste jimi překvapit na nejbližší oslavě.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na potření
Postup přípravy
Všechny přísady důkladně spojte, vypracujte hladké těsto a nechte kynout na teplém místě.
Rozdělte ho na 30 dílů a nechte opět kynout.
Vyválejte kulaté placky a středy vytlačte, například dnem láhve.
Naneste náplň podle fantazie a chuti a koláče nechte ještě na plechu chvilku kynout.
Okraje potřete rozšlehaným vejcem a dejte péct nejdřív na střední a poté nižší teplotu, aby se pořádně propekly.
Tipy na náplně Tvarohová: Smíchejte měkký tvaroh s cukrem, rozinkami namočenými v rumu a vanilkovým pudinkem. Maková: Svařte mák s mlékem, přidejte cukr a dochuťte rumem. Jablečná: Jablka svařte se skořicí, přidejte cukr a podle chuti rum.
Hodnotit recept: