Chalupářský buřtguláš | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Chalupářský buřtguláš

65 min. | hlavní chod | 1 783 kJ/porce | Česká kuchyně | 6 porcí

Chalupářský buřtguláš

Typická dovolenková klasika. Pokud vám dojdou nápady a v kuchyni zbude jen to nejnutnější, tohle jídlo vás zachrání. Nejenže nikdy nezklame, ale strávníci ho nakonec začnou vyžadovat.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
1 lžičkakmín mletý
1 polévková lžícemajoránka sušená
1 kgbrambory
1 polévková lžícemouka hladká
100 mlolej
2 polévková lžícepaprika mletá sladká
2 kscibule kuchyňská
300 gšpekáček

podle potřeby

sůl
mléko

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 45
1.

Cibule oloupejte a nasekejte najemno. Brambory oškrábejte a nakrájejte na kostičky. Špekáčky oloupejte (některé není potřeba), podélně rozkrojte a rozkrájejte na půlkolečka.

2.

Na oleji zpěňte cibuli, přidejte špekáčky, brambory, koření, sůl a chvíli orestujte. Pak vše podlijte vodou a vařte téměř doměkka.

3.

Přidejte mouku (můžete ji smíchat s trochou mléka nebo smetany), zalijte vodou a dobře provařte.

4.

Před dokončením podle chuti vsypejte majoránku a nechte přikryté pokličkou spařit.

5.

Před podáváním dochuťte podle potřeby. Můžete servírovat s chlebem, pečivem nebo samotný.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 624,2kJ 1 783,2kJ
Bílkoviny 3,2g 9,1g
Tuky 10,2g 29,2g
Sacharidy 12,3g 35,2g
Cholesterol 16,1mg 46mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz