Chalupářský buřtguláš
Typická dovolenková klasika. Pokud vám dojdou nápady a v kuchyni zbude jen to nejnutnější, tohle jídlo vás zachrání. Nejenže nikdy nezklame, ale strávníci ho nakonec začnou vyžadovat.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Cibule oloupejte a nasekejte najemno. Brambory oškrábejte a nakrájejte na kostičky. Špekáčky oloupejte (některé není potřeba), podélně rozkrojte a rozkrájejte na půlkolečka.
Na oleji zpěňte cibuli, přidejte špekáčky, brambory, koření, sůl a chvíli orestujte. Pak vše podlijte vodou a vařte téměř doměkka.
Přidejte mouku (můžete ji smíchat s trochou mléka nebo smetany), zalijte vodou a dobře provařte.
Před dokončením podle chuti vsypejte majoránku a nechte přikryté pokličkou spařit.
Před podáváním dochuťte podle potřeby. Můžete servírovat s chlebem, pečivem nebo samotný.
Hodnotit recept: