Koprová omáčka
Smetanová omáčka ovoněná koprem patří na klasický český stůl. Pokud vám ji znechutila školní jídelna, vyzkoušejte tento recept, kterým všechny špatné vzpomínky hned zaženete
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 polévková lžícemouka hladká
1 šálekkopr čerstvý
200 mlsmetana
300 mlvývar hovězí
podle potřeby
sůl
cukr
ocet
Postup přípravy
Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 40
1.
V hrnci nechte rozpustit máslo, zaprašte moukou a vytvořte světlou jíšku, kterou rozšlehejte s vývarem.
2.
Přiveďte k varu a chvíli vařte na mírném plameni.
3.
Poté přidejte kopr spařený s octem, cukrem a osolte. Na závěr přidejte pro zjemnění smetanu.
Hodnotit recept: