Koprová omáčka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Koprová omáčka

70 min. | omáčka | 404 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Koprová omáčka

Smetanová omáčka ovoněná koprem patří na klasický český stůl. Pokud vám ji znechutila školní jídelna, vyzkoušejte tento recept, kterým všechny špatné vzpomínky hned zaženete

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 polévková lžícemouka hladká
1 šálekkopr čerstvý
200 mlsmetana
300 mlvývar hovězí

podle potřeby

sůl
cukr
ocet

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 40
1.

V hrnci nechte rozpustit máslo, zaprašte moukou a vytvořte světlou jíšku, kterou rozšlehejte s vývarem.

2.

Přiveďte k varu a chvíli vařte na mírném plameni.

3.

Poté přidejte kopr spařený s octem, cukrem a osolte. Na závěr přidejte pro zjemnění smetanu.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 315,9kJ 403,5kJ
Bílkoviny 3g 3,9g
Tuky 5,3g 6,8g
Sacharidy 3,3g 4,3g
Cholesterol 4,1mg 5,3mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz