Lívance s borůvkami a zakysanou smetanou
Hned jak začne borůvková sezona, zadělejte na těstíčko a smažte. Čím víc, tím líp. Po těhle fantastických lívancích se u vás hned zapráší.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kskůra citrónová
1 špetkasůl
250 gsmetana zakysaná
400 mlmléko
42 gdroždí čerstvé
600 gmouka hladká
podle potřeby
cukr skořicový
olej
cukr
borůvky čerstvé
Postup přípravy
Čas přípravy: 25
Čas vaření/pečení: 30
1.
Z trošky vlažného mléka, droždí, špetku cukru a hladké mouky nechte vzejít kvásek.
2.
Ze zbytku mouky, mléka, vajec a citronové kůry připravte základ těsta, do kterého přidejte kvásek.
3.
Do těsta nedávejte cukr, lívance by se pak připalovaly.
4.
Na talíři je pak posypejte skořicovým cukrem, přidejte kopeček zakysané smetany a čerstvé borůvky jemně rozmačkané s cukrem.
Hodnotit recept: